There are no breaking news at the moment

Langt de fleste danskere kender til det mexicanske køkken, men for mange kan det alligevel være svært at komme på, hvad det egentlig er, det består af. Man kan finde de mexicanske specialiteter i hele verden og ikke mindst her i Danmark. Det er fantastisk at smage de skønne retter på nogle af de mange restauranter og spisesteder, der er herhjemme, men det kan rent faktisk være endnu mere fantastisk, når man spiser dem under åben himmel i Mexico. Dette kan man jo have til gode til en skøn dag ude i fremtiden.

I denne artikel vil vi komme ind på nogle af de mest spændende retter og specialiteter, og de er værd at se nærmere på, hvis man vil øge sit kendskab, eller hvis man blot ønsker at få kendskab til andre former for mad og spise. Det kan nemlig være super interessant at udvide horisonten, og der vil med sikkerhed være retter, som mange mennesker ikke kender til.

Prøv nogle af de lækre retter og specialiteter

Det mexicanske køkken byder på mange forskellige traditionelle retter, men det er også spækket med spændende specialiteter, som kan få enhvers mund til at løbe i vand. Køkkenet er kendt for, at der bliver brugt rigtig mange krydderier og urter, og chili er også altid flittigt brugt. Dette mærkes især i de mange specialiteter. Som de fleste ved, så består dette kulinariske køkken også at både majs og bønner, som ofte indgår i de retter, der kommer fra dette land. Det er nemlig essentielle ingredienser.

Enchiladas er en ret, der er meget populær, og som man tilmed kan få flere steder her i Danmark. Det er majspandekager, der er både flade og tynde, og så er de med fyld. Dem kan man finde overalt i Mexico, og de kan blandt andet fås med oksekød, rejser, grøntsager og ost. Man kan også få dem med bønner og andet godt. Som regel vil pandekagerne være toppet med en sovs, der er både stærk og krydret.

Mole er en dejlig sovs, der bliver brugt til mange af de forskellige retter. Den kan fås i flere varianter, og farven kan være enten rød, sort, grøn eller gul – det afhænger nemlig af, hvad det er for nogle ingredienser, der bliver brugt. Det tager lang tid at lave denne sovs, og den bliver fremstillet under lav varme. Den smager både fantastisk og himmelsk, og den er som prikken over i’et, når det kommer som tilbehør til de dejlige retter.

Tacos Arabes er en anden populær spise. Denne ret består af grillet svinekød på et spyd. Retten er marineret med spidskommen og oregano, og efterfølgende bliver den rullet i et fladt brød. Der vil ofte være tilsat lime, som giver kødet en helt særlig smag, og også salt og salsa. På den måde bliver retten helt klar til servering, som også sker med hakket løg og koriander.

Det mexicanske køkken har meget at byde på

Der er ingen tvivl om, at køkkenet har rigtig meget at byde på, og at det kan tilfredsstille enhver, der ønsker en ny og anderledes oplevelse til smagsløgene. Kender man ikke så meget til disse retter endnu, kan man læse lidt om dem, inden man tager på restaurant for at smage på herlighederne. Det er også muligt at lave de fleste af retterne derhjemme.